Om Lyssnafunktionen ReadSpeaker webReader

Med ReadSpeaker webReader kan innehållet på en webbsida läsas upp för dig. Bara ett klick, och texten på en webbsida läses högt upp samdigit som den markeras så att du enkelt kan följa med, oavsett enhet eller vart du befinner dig. Detta gör innehållet mer tillgängligt och att besöka webbplatsen blir en mer berikande upplevelse. Som användare behöver du inte ladda ner något.

Hur fungerar det?

Aktivera webReader genom att klicka på Lyssnaknappen.

Bild på Lyssnaknappen

webReader låter dig även:

Tydliga instruktioner om hur man kan använda varje funktion finns tillgängliga i Hjälpverktyget, som du kan hitta i verktygsfältet. Försök att läsa igenom Hjälpverktyget för att få ideer om hur du bäst optimerar användningen av webReader.

Bild på verktygsfältet

Tangentbordsnavigering

webReader kan aktiveras, det vill säga att fokus kan sättas på Lyssna-knappen, med kortkommandot "K". Kortkommandot "L" kommer sätta fokus på spelaren och även starta uppläsningen. Många av webReaders verktyg och funktioner har också dedikerade kortkommandon.
Kortkommandona aktiveras med olika modifierartangenter, beroende på webbläsare och operativsystem (för en lista över olika modifierare i olika miljöer, klicka här: https://en.wikipedia.org/wiki/Access_key).

Inom spelaren och verktygspanelen, det vill säga när spelaren är i fokus, kan tab/shift+tab användas för att navigera, och Enter-tangenten för att aktivera en viss knapp eller alternativ.

När handtaget är i fokus ändrar det färg till orange och Lyssna-knappen, spelaren och verktygspanelen kan flyttas runt på skärmen med hjälp av piltangenterna, eller snabbare med hjälp av shift + piltangenterna.

Bild som föreställer Lyssna-knappen med handtag i fokus

Kakor

webReader används bäst med kakor aktiverade, eftersom det tillåter användarens personliga inställningar att sparas mellan sessioner.

Plattformar och webbläsare

webReader är enhets- och plattformsoberoence. Det bör fungera med:

För att lära dig mer om ReadSpeaker, besök www.readspeaker.com